Virtuele Cross

Wat houdt de Virtuele DiemerCross in?
Bij de virtuele cross loop je de afstand van jouw keuze over onverhard terrein. 

Zoals je gewend bent van de Diemercross zijn er twee onderdelen:

  • Korte ronde: Stammercross: 4630 meter
  • Lange ronde: Veeneikcross: 9260 meter

Om mee te doen aan de wedstrijd loop je het officiële parcours in het Diemerbos. 

Je registreert de tijd die je hebt gelopen met een sporthorloge of een (gratis) app (bijvoorbeeld van Strava of Komoot) waarmee je een gpx-bestand kunt maken. Zie daarvoor de gebruiksaanwijzing van het horloge of de app.

Inschrijven is niet nodig. Je stuurt gewoon de volgende gegevens van jouw DiemerCross voor 1 maart 2022 naar info@diemercross.nl:

  • Gpx bestand (als bijlage) 
  • Voor- en achternaam
  • Man of vrouw
  • Gelopen afstand (4630 of 9260 meter)
  • Gelopen tijd

Je hebt 15 dagen de tijd om de virtuele wedstrijd te lopen, namelijk van zaterdag 12 februari tot en met zondag 27 februari 2022 en tot en met uiterlijk 1 maart kan je je gegevens opsturen.

Je kunt de snelste tijd insturen die je hebt geregistreerd.

De beste drie loopsters en lopers op beide afstanden ontvangen dankzij sponsor Daarom Diemen een medaille. Zij mogen volgend jaar ook gratis meedoen aan de echte DiemerCross, die dan hopelijk weer mogelijk zal zijn.

Zorg er voor dat je minimaal de officiële afstand hebt gelopen. Beter wat te veel dan te weinig. De tijd en afstand worden gecorrigeerd naar de officiële afstand. Er mag geen gebruik worden gemaakt van autopauze; zet deze van te voren uit!

Goed om te weten:

Bij alle afstanden worden verharde paden gepasseerd. Het parcours is daarom niet geschikt voor spikes. Kinderen mogen alleen onder begeleiding van een ouder deelnemen aan de virtuele Diemercross.
Het is de laatste tijd behoorlijk druk in het Diemerbos. We raden jullie daarom aan om bij de virtuele cross de piekuren (tussen 11.00 uur en 15.00 uur in het weekend) te vermijden en op andere momenten proberen te lopen.

Disclaimer

Het lopen is geheel op eigen risico en met inachtneming van alle op dat moment geldende corona-regels. Ook stem je er mee in dat we de gegevens mogen gebruiken voor publicatie door de organisatie van de DiemerCross. Alles met betrekking tot de wedstrijd is ter beoordeling van de jury.