DiemerCross 2021 definitief virtueel

Helaas hebben we moeten besluiten om de DiemerCross 2021 definitief virtueel te gaan houden. Wij vinden het erg belangrijk om de veiligheid van de deelnemers te kunnen garanderen en dat bleek gezien het aanhoudend hoge aantal besmettingen niet goed mogelijk. Vorige week werd duidelijk dat het niet mogelijk was om de cross in februari op één dag te organiseren. Gelukkig kun je toch meedoen aan de wedstrijd. Via Inschrijven.nl kun je je namelijk inschrijven voor de allereerste virtuele editie van de DiemerCross, van 14 tot en met 28 februari 2021. Schrijf je daarom nog steeds in voor de virtuele editie via de onderstaande knop!
Breng me naar de inschrijfpagina!
Hoe werkt de virtuele DiemerCross?
Bij de virtuele cross loop je waar en wanneer je wilt, individueel maar toch samen. Omdat het om een crosswedstrijd gaat loop je jouw afstand bij voorkeur in het Diemerbos, maar je mag de cross ook in je eigen omgeving lopen. Het mooist is natuurlijk als dit zoveel mogelijk op onverhard terrein is. En uiteraard met inachtneming van de op dat moment geldende coronaregels..

Je hebt vanaf 14 februari vijftien dagen de tijd om de virtuele wedstrijd te lopen. Je registreert je tijd met je sporthorloge of met de (gratis) app van bijvoorbeeld Strava of Komoot. Tot en met 28 februari kun je je tijd uploaden met een speciale code die je bij je inschrijving ontvangt. Je mag verschillende pogingen doen. Alleen de snelste tijd telt. Alle deelnemers ontvangen na afloop een medaille, een certificaat en een aandenken.

Omdat het om een crosswedstrijd gaat zal het gekozen parcours dat je loopt zoveel mogelijk onverhard zijn. Je loopt bij voorkeur de route in het Diemerbos en je registreert de tijd met je sporthorloge of met een (gratis) app van bijvoorbeeld Strava of Komoot. Je mag de afstand ook in je eigen omgeving lopen. Je hebt 15 dagen de tijd om de virtuele wedstrijd te lopen: van 14 februari tot en met 28 februari 2021.Inschrijven voor de virtuele crosskan tot en met vrijdag 12 februari 2021 voor één van de verschillende verschillende onderdelen:
Kindercross (t/m 11 jaar): 1000 meter
Jeugdcross (12-17 jaar): 2040 meter
Volwassenen korte ronde: Stammercross: 4600 meter
Volwassenen lange ronde: Veeneikcross: 8770 meter
Bezoek de website van de DiemerCross.nl of houd komende tijd je inbox in de gaten voor alle actuele informatie rondom de virtuele cross. Ook zullen we binnenkort nog een aantal leuke nieuwtjes met jullie delen om er een speciale virtuele editie van te maken!

Het organisatie-team van de DiemerCross

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *